حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

چرا با وجود داشتن علائم، آزمایش کرونای بعضی‌ها منفی می‌شود؟ | آیا حساسیت فصلی هم کروناست؟

  • کد خبر: ۶۶۲۹۴
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶
چرا با وجود داشتن علائم، آزمایش کرونای بعضی‌ها منفی می‌شود؟ | آیا حساسیت فصلی هم کروناست؟
در فرایند انتقال لوله‌های آزمایشگاهی نیز باید زمان و دما مدنظر قرار گرفته شود. زمان نگهداری نمونه نباید طولانی شود و گرما نیز روی نتیجه تأثیر می‌گذارد. نمونه‌هایی که کمتر از ۱۲ ساعت گرفته شده‌اند، باید به آزمایشگاه منتقل شوند و دمای نگهداری و انتقال آن‌ها دمای یخچالی و حدود ۴ درجه است.

لیلا جانقربان| شهرآرانیوز- شاید شما هم از آن‌هایی باشید که همین چند روز پیش با وجود تب و سرفه‌های عجیب که از نگاه همه بوی کرونا و کووید ۱۹ می‌دهد، جواب آزمایش پی‌سی‌آرتان منفی شده است و با وجود کلی علائم، جواب آزمایش می‌گوید که شما مبتلا نیستید، اما ممکن است ناقل ویروس باشید!


این روز‌ها خیلی‌ها از جواب‌های منفی آزمایش‌های کرونا گله می‌کنند و با علائم و درد بسیار، آزمایش پی‌سی‌آرشان منفی از کار در می‌آید! منفی‌ای که برای خیلی‌ها سؤال‌برانگیز شده است که چرا برخی آزمایشگاه‌ها کرونا را درست تشخیص می‌دهند و برخی نادرست! و این سؤال مطرح می‌شود که مگر کیفیت سوآپ‌های آزمایش باهم تفاوت دارد!

دراین‌زمینه یک متخصص ویروس‌شناسی پزشکی در گفتگو با شهرآرانیوز گفت: در خروجی و جواب آزمایش‌های پی‌سی‌آر ممکن است نکات مختلفی نقش داشته باشد که یکی از این نکات زمان انجام این آزمایش است. به‌طورکلی ویروس ۵ تا ۷ روز در حلق و بینی می‌ماند و بعد از این ریزش، ویروس در این مناطق نیست و چنان‌چه آزمایش انجام شود، نتیجه آن منفی خواهد شد.

دکتر سعید عامل افزود: بنابراین ممکن است فردی با وجود علائم کووید ۱۹ به آزمایشگاه مراجعه کند، اما، چون زمان طلایی اعلام‌شده را از دست داده است، جواب آزمایشش منفی شود و نمونه چیزی را نشان ندهد، اما فرد آلوده باشد.

وی خاطرنشان کرد: به‌طورکلی ۲ مرحله در ابتلا به ویروس کووید ۱۹ وجود دارد که مرحله اول شامل تکثیر ویروس است و حدود یک هفته زمان می‌برد، مرحله دوم نیز دوران التهابی بیماری است که زمان آن نیز یک هفته است. فقط در زمان مرحله اول است که ما می‌توانیم ویروس را از حلق و بینی جدا کنیم؛ در مرحله التهابی، در این منطقه ویروس دیده نمی‌شود.

این متخصص خاطرنشان کرد: البته ممکن است در برخی افراد حتی با وجود گذشت یک ماه از مرحله تکثیر، بازهم آزمایش پی‌سی‌آر مثبت نشان دهد، ولی این موضوع عمومیت ندارد و در حالت طبیعی این‌گونه نیست.

 

توجه به زمان و دما در فرایند انتقال لوله‌های آزمایشگاهی

دکتر عامل در ادامه با اشاره به اینکه یکی‌دیگر از عوامل تأثیرگذار در نتیجه آزمایش پی‌سی‌آر اصول آزمایشگاهی است، گفت: نکته مهم دیگری که در نتیجه آزمایش‌ها اثرگذار است، اصول آزمایشگاهی و نمونه‌گیری صحیح است. چنان‌چه نمونه‌گیری به‌درستی از انتهای حلق و بینی انجام نشود، ممکن است پاسخ منفی کاذب دریافت کنیم.

وی افزود: همچنین در فرایند انتقال لوله‌های آزمایشگاهی نیز باید زمان و دما مدنظر قرار گرفته شود. زمان نگهداری نمونه نباید طولانی شود و گرما نیز روی نتیجه تأثیر می‌گذارد. نمونه‌هایی که کمتر از ۱۲ ساعت گرفته شده‌اند، باید به آزمایشگاه منتقل شوند و دمای نگهداری و انتقال آن‌ها دمای یخچالی و حدود ۴ درجه است و نمونه‌ها باید در جعبه‌های حاوی یخ منتقل و جابه‌جا شوند.

این متخصص ویروس‌شناسی پزشکی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر همه این‌ها به‌درستی انجام نشود، در جواب آزمایش اثرگذار است و چنان‌چه خطایی رخ دهد، جواب منفی دریافت خواهیم کرد.

وی درباره کیفیت سوآپ‌های آزمایش پی‌سی‌آر نیز گفت: در مراکز آزمایشگاهی از سوآپ‌های استاندارد استفاده می‌شود، اما به‌طورکلی چنان‌چه سوآپ‌ها چوبی و سر آن پنبه‌ای باشد، جواب منفی خواهیم داشت، ولی اگر از سوآپ‌های پلاستیکی با سر داکرونی استفاده شود، نتیجه صحیح و دقیق خواهد بود.

بنا را بر ناقل و آلوده‌بودن بگذارید

این پزشک متخصص در ادامه خاطرنشان کرد: چنان‌چه افرادی آزمایش پی‌سی‌آر منفی داشتند، اما با علائم کووید ۱۹ مواجه بودند، باید بنا را بر ناقل و آلوده‌بودن بگذارند؛ زیرا ویروس کرونا بر دیگر ویروس‌ها مانند آنفلوانزا قالب است و اجازه تکثیر به دیگر ویروس‌ها را نمی‌دهد، بنابراین شما با یک آنفلوانزا و سرماخوردگی ساده مواجه نیستید.

دکتر عامل افزود: قدرت تکثیر کرونا و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی امسال میزان ابتلا به آنفلوانزا را بسیار کاهش داد و اکنون همه علائم گواه کرونا هستند و چنان‌چه آزمایش هم منفی بود، باید کوچک‌ترین علامت را نشانه این ویروس دانست، زیرا اکنون ما در اوج همه‌گیری و در میان آن هستیم و باید شیوه‌نامه‌ها و قرنطینه را رعایت کنیم.

وی درباره حساسیت‌های فصلی نیز گفت: درباره حساسیت‌های فصلی پزشک متخصص باید نظرش را اعلام کند و افراد نمی‌توانند علائم را با وجود سابقه قبلی پای حساسیت بگذارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->